Főételek

HALFILÉ JÓÓÓ SOK TEJSZÍNES-KAPROS MÁRTÁSSAL

Készítette:
Mizo

Összetevők


60 dkg
hal
3 ek
olívaolaj
ízlés szerint
só és bors
3 teáskanál
fűszerpaprika

öntethez

5 dkg
Mizo vaj
2 dl
Mizo főzőtejszín
1 csokor
kapor
3 ek
finomliszt
1 db
leveskocka
1 csipet
1 csipet
cukor
5 csepp
citromlé
1 csipet
fehér bors
2,5 dl
víz

Elkészítés:

 

Megvan az az érzés, amikor felállsz az ünnepi ebédről és majd elalszol, annyira eltelített? Lehet ezt könnyebben is csinálni! Próbáld ki ezt a szuper egyszerű receptet!

Mossuk meg a kaprot és vágjuk apróra.

Hevítsük fel a vajat a serpenyőben és adjuk hozzá a lisztet. Ezt addig kevergessük amíg szép világosra nem pirult. Majd szórjuk bele a kaprot, és forgassuk össze.

Oldjuk fel a leveskockát 2-2,5dl vízben, majd öntsük a kapros lisztbe. Lassú tűzön kevergessük, majd öntsük hozzá a citromlevet, egy kevés cukor és bors társaságában. Végül öntsük hozzá a tejszínt, és állandó keverés mellett körülbelül 5-7 perc múlva le is vehetjük a tűzről.

Ha a fentiekkel végeztünk, elkészíthetjük a halat! Tisztítsuk meg, majd a sóval, borssal, fűszerpaprikával és olajjal dörzsöljük be, és hagyjuk körülbelül fél órát állni. Utolsó lépésként pedig 220 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.

A megsült haleszeletekre, akár az asztalnál, csorgassuk rá az ízletes tejszínes szószt és már kezdődhet is a vacsi!