Főételek
LAZACSZELETEK KÜLÖNLEGES TEJFÖLSZÓSZBAN
Összetevők
2 szelet
lazac
csipetnyi
só és bors
kevés
liszt a forgatáshoz
kevés
olaj
200 ml
Mizo tejföl
1-2 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
só és bors
ízlés szerint
snidling
ízlés szerint
petrezselyemzöld
Elkészítés:
Itt az ideje valami újdonságot csempészni az ünnepi menübe! Ezzel a pikáns-tejfölös fogással biztosan bezsebelsz majd néhány elismerő pillantást, még a klasszikus fogásokhoz ragaszkodó rokonoktól is.
A lazacszeleteket sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint, majd egyszerűen forgassuk a kikészített búzalisztbe.
Forrósítsunk egy kevés olajat serpenyőben, majd a bőrös felületével lefelé tegyük bele a lazacokat, ezután szépen egyenletesen süssük meg minden oldalukat.
Az öntet pár perc alatt könnyedén elkészíthető. Keverjük el a tejfölt a zúzott fokhagymával, utána pedig ízesítsük aprított zöldfűszerekkel, sóval és borssal.
Végül már csak annyi dolgunk marad, hogy a kisült lazacot kedvenc köretünkkel tálaljuk, és a finom tejfölös öntettel meglocsoljuk. Akár jóóó sok tejfölös öntettel!