Főételek

Rakott kelkáposzta

Készítette:
Bodnárné Bartha Erika

Összetevők


kb. 1 kg
kelkáposzta


őrölt köménymag
2 egész + 2 gerezd
fokhagyma
10 dkg
rizs
kevés
olaj
ízlés szerint
ételízesítő por
2 db
vöröshagyma
50 dkg
darált hús
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
45 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
5 dkg
Mizo márkázott vaj

Elkészítés:

 

A kelkáposztát leveleire szedjük, a torzsáját eltávolítjuk, és forró vízben sóval, köménymaggal és az egész fokhagymával megfőzzük. Leszűrjük.

A rizst kevés olajon kb. 2 perc alatt átsütjük, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük. Sózzuk, és ételízesítővel megfőzzük.

A megpucolt vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés zsiradékon jól megfonnyasztjuk, majd rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és 2 gerezd zúzott fokhagymát teszünk bele.

A vajat kis kockákra vágva hőálló edénybe tesszük, majd elrendezzük rajta a lecsepegtetett kelkáposzta felét. Tejföllel megkenjük, majd elsimítjuk rajta a rizst. Elrendezzük rajta a darált húst, újra megkenjük tejföllel. A tetejére fektetjük a maradék kelkáposztát, újra megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőbe toljuk, és a tejföl pirulásáig sütjük.