Főételek

Remuskában sült rakott tészta

Készítette:
Zsikó Beáta

Összetevők


1 db
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
olaj
30 dkg
darált hús
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
morzsolt majoránna
1/2 kg
spagetti
1 nagy pohár
Mizo tejföl (20%-os, 330 g)
15 dkg
Mizo trappista sajt
1 db
tojás

Elkészítés:

 

A megpucolt vörös- és fokhagymát az olajon megdinszteljük, rárakjuk a húst, és enyhén lepirítjuk. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük.

A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és a remuskába öntjük. A tejfölt kikeverjük a tojással, ízesítjük sóval. A tésztára szórjuk a húst, ráöntjük a tejfölös öntetet, és megszórjuk a reszelt sajttal. Bekapcsoljuk a remuskát, és 20 perc alatt készre sütjük a rakott tésztát.