Főételek

Sült kacsacomb vajas tört burgonyával, tejfölös hagymával

Készítette:
Vincze Beáta

Összetevők


8 db
kacsacomb
ízlés szerint
2 kg
burgonya
4 db
lila hagyma
3 dl
Mizo tejföl (20%)
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
10 dkg
Mizo márkázott vaj

Elkészítés:

 

A kacsacombot a sütést megelőző este megmossuk és megtisztítjuk, majd a bőrös felét beirdaljuk, és mindkét oldalát besózzuk. 1 éjszakára hűtőbe rakjuk.

Másnap a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, felöntjük vízzel, sózzuk és megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd elkeverjük a tejföllel. Félretesszük.

A húst felforrósított serpenyőben bőrös felével lepirítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Tepsibe tesszük, és aláöntjük a serpenyőben visszamaradt zsiradékot. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt megpároljuk. A fedőt eltávolítva 200–220 fokon aranybarnára sütjük.

A kész burgonyáról leöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, és összetörjük a vajjal. A sült kacsacombot a vajas tört burgonyával és a tejfölös hagymával tálaljuk.