Főételek

Somogyi galuska

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők


4 db
tojás
20 dkg
teljes kiőrlésű liszt
ízlés szerint

továbbá:

20 dkg
vékonyra szeletelt, húsos szalonna
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
őrölt pirospaprika
2-3 dl
Mizo laktózmentes tejföl

Elkészítés:

 

A szalonnát felcsíkozzuk, zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymákat, megszór-juk a paprikával, felöntjük a tejföllel, visszatesszük bele a szalonnát, és félretesszük.
A tojásokhoz keverjük a lisztet, sózzuk, és forró, lobogó vízbe galuskát szaggatunk belőle. Ha feljött a víz tetejére, még kb. 1 percig főzzük, majd leszűrjük, a tejfölös szószhoz keverjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp: 4 személyre, teljes kiőrlésű liszttel, 3 dl tejföllel készítve adagonként 35 g szénhidrátot tartalmaz.