Főételek

Sütőtökös-zsályás-sajtos makaróni

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg
durum makaróni tészta
65 dkg
sütőtök
2 dl
Mizo laktózmentes tej
15 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
1 evőkanál
Mizo laktózmentes vaj
1 evőkanál
frissen aprított zsálya
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors
ízlés szerint
olívaolaj

A tálaláshoz

5 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
ízlés szerint
tökmag
ízlés szerint
frissen aprított zsálya

Elkészítés:

 

A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sütőtököt cikkekre vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 20 perc alatt megsütjük. A tökhúst kikaparjuk a héjából, a tejjel, a vajjal, 1/2 teáskanál sóval, frissen őrölt borssal és a zsályával aprítógépbe tesszük, pürésítjük. A pépet kis lábasban felhevítjük, egyet forralunk rajta, belekeverjük a reszelt sajtot, majd még forrón a tésztára öntjük. Alaposan összeforgatjuk. A tetejét reszelt sajttal, tökmaggal, zsályával megszórjuk, és azonnal tálaljuk.