Főételek

Tejszínes-gombás tészta

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

2 személyre

20 dkg
száraztészta
25 dkg
barna csiperke
20 dkg
cukkini vagy spárga
1 db
paradicsom
1 gerezd
fokhagyma
1 teáskanál
morzsolt kakukkfű
2 dl
Mizo laktózmentes főzőtejszín
1 evőkanál
olaj
2 dkg
Mizo laktózmentes vaj
ízlés szerint
apróra vágott snidling
ízlés szerint
őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

 

A zöldségeket megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, rádobjuk a gombát, a spárgát vagy cukkinit és a paradicsomot. Aranybarnára sütjük, közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kakukkfűvel, és rápréseljük a fokhagymát. Ez idő alatt forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük a tésztát. Ha a gombás alap elkészült, felöntjük a tejszínnel, végül belekeverjük a tésztát, és snidlinggel megszórva tálaljuk.