Főételek

Túrós sztrapacska

Készítette:
Bodnárné Bartha Erika

Összetevők


6 db közepes
burgonya
ízlés szerint
1 db
tojás
szükség szerint
liszt
5 dkg
Mizo teavaj
1 kis pohár
Mizo tejföl (20%-os, 150 g)
ízlés szerint
húsos, füstölt szalonna
10 dkg
juhtúró
10 dkg
Mizo túró

a tálaláshoz:

ízlés szerint
Mizo tejföl (20%-os)

Elkészítés:

 

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük 1 teáskanál sóval, a tojással és annyi liszttel, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk. Nagyon bő, forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük – a burgonyakeményítőtől sűrű lesz a főzőlé, ezért kell a galuskát nagyon bő vízben főzni. A leszűréskor meleg vízzel alaposan átmossuk, és hagyjuk lecsepegni.

A vajat a tejföllel és pici sóval összeforraljuk, majd beleforgatjuk a tésztát. A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára sütjük. A kétféle túrót összekeverjük, és a szalonnapörccel együtt a tésztára szórjuk. Külön is kínálhatunk hozzá tejfölt.