
Főételek
Túrós sztrapacska

Összetevők
6 db közepes
burgonya
ízlés szerint
só
1 db
tojás
szükség szerint
liszt
5 dkg
Mizo teavaj
1 kis pohár
Mizo tejföl (20%-os, 150 g)
ízlés szerint
húsos, füstölt szalonna
10 dkg
juhtúró
10 dkg
Mizo túró
ízlés szerint
Mizo tejföl (20%-os)
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük 1 teáskanál sóval, a tojással és annyi liszttel, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk. Nagyon bő, forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük – a burgonyakeményítőtől sűrű lesz a főzőlé, ezért kell a galuskát nagyon bő vízben főzni. A leszűréskor meleg vízzel alaposan átmossuk, és hagyjuk lecsepegni.
A vajat a tejföllel és pici sóval összeforraljuk, majd beleforgatjuk a tésztát. A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára sütjük. A kétféle túrót összekeverjük, és a szalonnapörccel együtt a tésztára szórjuk. Külön is kínálhatunk hozzá tejfölt.