Leves

Alföldi tejes habart krumplileves

Készítette:
Bodnárné Bartha Erika

Összetevők



füstölt hús főzőleve
5 db
közepes burgonya
5 db
babérlevél
1 db
kisebb vöröshagyma
ízlés szerint
2 evőkanál
liszt
3 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
2 dl
Mizo tej (2,8%-os)
1 kávéskanál
morzsolt majoránna

Elkészítés:

 

A füstült hús főzőlevében a megpucolt, kis kockákra vágott burgonyát megfőzzük – a húslének éppen hogy el kell lepnie a krumplit. Főzés közben belerakjuk a babérlevelet és a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát. Óvatosan sózzuk, hiszen a füstölt lé már eleve sós.

A lisztből a tejföllel a hagyományos módon habarást készítünk, krémesre keverjük, majd felengedjük a hideg tejjel. Amikor a burgonya megfőtt, a forró levesből a habaráshoz merünk keveset, hogy ne legyen csomós, eldolgozzuk, majd a levesbe visszaöntve behabarjuk azt. Megszórjuk a majoránnával, újraforraljuk, és tálaljuk.