Leves

Anyósleves

Készítette:
Pataki Kitti

Összetevők


1/2
vöröshagyma
30 dkg
sertéscomb vagy csirkemellfilé
1 kisebb
zellergumócikk
1 szelet
fehér paprika
2 marék
zöldborsó
2 db
gomba
5 dkg
Mizo teavaj
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
2 l
víz
1 db
babérlevél
1 kis pohár
Mizo tejföl (20%)
1/2
citrom kifacsart leve
1 teáskanál
mustár
2 dl
Mizo főzőtejszín (20%-os)
1 csipet
aprított tárkony

Elkészítés:

 

A megpucolt hagymát apróra vágjuk, a húst felkockázzuk. Felaprítjuk a megtisztított zöldségeket, a borsót és a felszeletelt gombát félretesszük. A felhevített vajon üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a húst, és addig pároljuk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a zöldségeket a gomba és a borsó kivételével, majd sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, kis lángon pár percig pároljuk. A vízzel felengedjük, és beletesszük a babérlevelet. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. A tejfölt, a citromlevet, a mustárt és a tejszínt összekeverjük, majd a gombával és a borsóval együtt a leveshez adjuk. Ha a borsó és a gomba is megfőtt, fűszerezzük a tárkonnyal, és kb. 10 perc alatt készre főzzük.