Leves

Gyümölcsleves

Készítette:
Michler Ferenc

Összetevők


3 üveg vagy 1 kg
gyümölcsbefőtt vagy idénygyümölcs
1 l
víz
12 evőkanál
cukor
2 teáskanál
őrölt fahéj
8 db
szegfűszeg
4 evőkanál
liszt
2 dl
Mizo tejföl (20%-os)
2 dl
Mizo UHT tej (1,5%-os)

Elkészítés:

 

A befőttet vagy a friss gyümölcsöt lábasba borítjuk, felöntjük a vízzel, és főzni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, majd összeforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: a lisztet és a tejfölt összedolgozzuk, 2–3 adagban hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. A leveshez adjuk, forralunk rajta egyet, közben kevergetjük. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.