
Leves
Gyömbéres-fahéjas almaleves

Összetevők
Hozzávalók
5
nagyobb alma
1 kávéskanál
reszelt gyömbér
1,5 kávéskanál
őrölt fahéj
5-6 szem
szegfűszeg
1
citrom kifacsart leve
10 dkg
cukor
1 csipet
só
3 dl
Mizo laktózmentes tej
1 pohár
Mizo laktózmentes tejföl
2 evőkanál
étkezési keményítő
1
habcsók (elhagyható)
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, fűszerezzük, hozzáadjuk a citromlevet, a sót, a cukrot, és 10 percig főzzük. A tejet és a tejfölt csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel, majd hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk vele a levest. Pár percig még főzzük, ha szükséges, utánízesítjük. Forrón, habcsókkal tálaljuk.