Leves

Hagymaleves

Készítette:
Vincze Beáta

Összetevők


3–4 db
főzőhagyma
3–4 db
lila hagyma
3–4
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
5 dkg
Mizo márkázott vaj + kevés a kenyérhez
2 evőkanál
(barna) cukor

ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
1–2 dl
fehérbor
4–5 l
víz vagy húsleves

Mizo trappista sajt

kenyér

Elkészítés:

 

Az összes hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a hagymát, majd rászórjuk a cukrot. Karamellizáljuk, meghintjük sóval, borssal, ha vízzel készítjük, akkor ételízesítővel is. Felöntjük a borral, majd a vízzel vagy a húslevessel, és miután felforrt, lassú tűzön főzzük 1/2-3/4 órát. A kenyeret kevés olvasztott vajon megpirítjuk, a tálba mert forró levesre tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és tálaljuk.