
Leves
Kapros sajtleves

Összetevők
10 dkg
Mizo laktózmentes vaj
3-4 evőkanál
liszt
1 liter
Mizo laktózmentes tej
1 liter
húsleves
ízlés szerint
só
ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 evőkanál
kapor
30 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
ízlés szerint
pirított szalonnakocka
ízlés szerint
aprított metélőhagyma
Elkészítés:
A vajat felhevítjük, pár perc alatt zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel és a levessel, felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és aprított kaporral. Felolvasztjuk benne a sajtot, és kis lángon pár percig még rotyogtatjuk.
Pirított szalonnakockával és aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaljuk.
Tipp: a sóval óvatosan bánjunk, mivel a húsleves és a sajt is sós.