Leves

Tejfölös-kolbászos krumplileves

Készítette:
Reiner Brigitta Blanka

Összetevők


2 fej
vöröshagyma
70 dkg
krumpli
30 dkg
sárgarépa
15 dkg
Mizo teavaj
3 db
tyúkhúsleveskocka
3 kávéskanál
őrölt pirospaprika
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
őrölt kömény
3-4 liter
víz

babérlevél
1 szál
füstölt házi kolbász
1 kis pohár
Mizo tejföl (20%)
1 evőkanál
liszt

Tálaláshoz

ízlés szerint
Mizo tejföl (20%)

Elkészítés:

 

A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A felhevített vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a krumplit, a sárgarépát és a leveskockát. Addig keverjük, amíg a leveskocka szét nem mállik. Meghintjük a pirospaprikával, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük babérlevéllel, és közepes lángon főzzük. Miután felforr, a lángot takarékra vesszük, és hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. A tejfölt és a lisztet csomómentesre keverjük, eldolgozzuk a kész leves kevés levével, majd hozzáöntjük és behabarjuk vele. Pár percig rotyogtatjuk, tejföllel tálaljuk.