Leves

Tárkonyos harcsaleves

Készítette:
Kiss Csaba

Összetevők


90 dkg
harcsafilé
5 dkg
Mizo teavaj
1 db
vöröshagyma
kb 1 liter
víz
Ízlés szerint
apróra vágott tárkony
ízkés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
1 ek
liszt
150g
Mizo tejföl (20%-os, 150 g)

a tálaláshoz

1 db
citrom

Elkészítés:

 

A felcsíkozott harcsát a felhevített vajon megfuttatjuk, majd hozzátesszük a megpucolt, apró kockákra vágott vöröshagymát, ezzel is pároljuk kicsit. Felöntjük a vízzel, ízesítjük tárkonnyal, sóval, borssal, és puhára főzzük a halat. A lisztből a tejföllel habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Citromkarikával díszítve tálaljuk.