Saláták

Waldorf-saláta fürjtojással, a megújult retró fogás húsvétra

Készítette:
Mizo

Összetevők


4 db
szárzeller
2 db
alma
1 db
szívsaláta 
10 dkg
dió
10 db
főtt fürjtojás

ÖNTETHEZ

15 dkg
Mizo laktózmentes natúr joghurt
1 tk
méz
néhány csepp
citromlé
3 ek
light majonéz
1 csipet

Elkészítés:

 

A Waldorf-saláta kicsit retrónak számít, mégis tele van olyan egészséges, vitaminban gazdag összetevőkkel, amik miatt érdemes elkészíteni. Húsvétkor pedig a könnyebb fogások kedvelőinek vagy vegetáriánusoknak kedvezhetünk vele. Ha pedig megteheted, tálald aprócska fürjtojásokkal, amik nem csak nagyon dekoratívak, de egészségesek is.  

A tojásokat főzzük meg 8-10 perc alatt, tegyük hideg vízbe, majd pucoljuk meg. Közben a salátát, az almát és a szárzellert vágjuk falatnyi darabokra. A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, vágjuk nagyobb darabokra.  

A salátaöntethez a joghurtot keverjük ki a mézzel, a majonézzel, egy kevés citromlével, picit a héjából is reszelhetünk bele és egy jó nagy csipet sóval. Forgassuk össze a salátával, végül pedig tálaljuk egy szép tálon a félbevágott fürjtojásokkal.