
Sós sütemények
Az angolok pogácsájánál nincs egyszerűbb: sajtos-sonkás scone

Összetevők
50 dkg
liszt
1 ek
só
1 tk
sütőpor
25 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
20 dkg
Mizo laktózmentes vaj (hideg)
3 db
tojás
1 db
tojássárgája
15 dkg
Mizo laktózmentes tejföl
10 dkg
sonka
1 db
tojásfehérje
10 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
Elkészítés:
Ha gyorsan és egyszerűen akarsz kiadós pogácsát sütni, a scone neked való! Ráadásul egy kis hozzáadott sonkával még jobban húsvétra hangolhatod. Óra indul!
A lisztet vegyítsük el a sóval, azután nagylyukú reszelőn reszeljük bele a hideg vajat, a kisebb lyukún pedig a sajtot. Gyorsan morzsoljuk össze, adjuk hozzá a tészta többi alapanyagát, és az egészet dolgozzuk össze.
A gombócot dobjuk a lisztezett munkalapra, ha nagyon ragadna, még egy kis lisztet adhatsz hozzá, ezután nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és szaggassunk belőle közepes méretű pogácsákat. Ezeket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg az elhabart tojásfehérjével, végül szórjuk meg reszelt sajttal. Mehet még rá egy kis szárított oregánó, bazsalikom, de akár szezámmag is.
180 fokra előmelegített sütőben, 15-17 perc alatt süssük készre, és már tehetjük is a vendégek elé, vagy indulhat a szünidei mozizás.