Sós sütemények

Kapros túrós lepény

Készítette:
Lehotai Henriett

Összetevők


1/4csomag, (3g)
sütőpor
1/2 teaspoon of
30 dkg
liszt
20 dkg
Mizo vaj
2 db
tojássárgája

Mizo tejföl (20%)

a töltelékhez:

75 dkg
Mizo túró
2 db
tojássárgája
ízlés szerint
ízlés szerint
cukor
1 csokor
aprított kapor
2 db
tojásfehérje

a tetejére:

szükség szerint
Mizo tejföl (20%-os)

Elkészítés:

 

A sütőporral és a sóval összeforgatott lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgájával és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a széleit felhajtva tepsibe tesszük.

A túrót elkeverjük a tojássárgájával, tetszés szerint sóval, cukorral, kaporral ízesítjük, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A tésztára simítjuk, megkenjük tejföllel, és forró sütőben készre sütjük.