Sós sütemények
Kapros túrós lepény
Összetevők
1/4csomag, (3g)
sütőpor
1/2 teaspoon of
só
30 dkg
liszt
20 dkg
Mizo vaj
2 db
tojássárgája
Mizo tejföl (20%)
75 dkg
Mizo túró
2 db
tojássárgája
ízlés szerint
só
ízlés szerint
cukor
1 csokor
aprított kapor
2 db
tojásfehérje
szükség szerint
Mizo tejföl (20%-os)
Elkészítés:
A sütőporral és a sóval összeforgatott lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgájával és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a széleit felhajtva tepsibe tesszük.
A túrót elkeverjük a tojássárgájával, tetszés szerint sóval, cukorral, kaporral ízesítjük, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A tésztára simítjuk, megkenjük tejföllel, és forró sütőben készre sütjük.