Sós sütemények

Túrós-sonkás pizza

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők


50 dkg
liszt
1 dl
Mizo kefir
2,5 dkg
friss élesztő
1 kávéskanál
cukor
1 csipet
1 dl
olaj
szükség szerint
langyos víz

a nyújtáshoz:

szük
liszt

a kenéshez:

szükség szerint
olaj

a túrós feltéthez:

30 dkg
Mizo túró
10 dkg
brindza
2 evőkanál
Mizo tejföl
ízlés szerint
(elhagyható)
frissen aprított kapor
(elhagyható)
apróra vágott sült hús
(elhagyható)
apróra vágott (főtt) sonka

a pizzás feltéthez:

ízlés szerint
apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint
paradicsompüré
1 csipet
cukor
1 csipet
ízlés szerint
morzsolt oregánó
ízlés szerint
morzsolt bazsalikom

a tetejére:

ízlés szerint
Mizo füstölt sajt

Elkészítés:

 

A kefirben elkeverjük a cukrot és a morzsolt élesztőt, felfuttatjuk. Az olajjal együtt a sóval elvegyített liszthez adjuk, és apránként adagolva a vizet lágy tésztát dagasztunk. A tepsit vékonyan kiolajazzuk, és a lisztezett felületen kinyújtott tésztát beletesszük.
A túrós és a pizzás feltét hozzávalóit külön-külön összekeverjük, a tésztára kenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk, meghintjük oregánóval és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.