
Sós sütemények
Túrós-sonkás pizza

Összetevők
50 dkg
liszt
1 dl
Mizo kefir
2,5 dkg
friss élesztő
1 kávéskanál
cukor
1 csipet
só
1 dl
olaj
szükség szerint
langyos víz
szük
liszt
szükség szerint
olaj
30 dkg
Mizo túró
10 dkg
brindza
2 evőkanál
Mizo tejföl
ízlés szerint
só
(elhagyható)
frissen aprított kapor
(elhagyható)
apróra vágott sült hús
(elhagyható)
apróra vágott (főtt) sonka
ízlés szerint
apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint
paradicsompüré
1 csipet
cukor
1 csipet
só
ízlés szerint
morzsolt oregánó
ízlés szerint
morzsolt bazsalikom
ízlés szerint
Mizo füstölt sajt
Elkészítés:
A kefirben elkeverjük a cukrot és a morzsolt élesztőt, felfuttatjuk. Az olajjal együtt a sóval elvegyített liszthez adjuk, és apránként adagolva a vizet lágy tésztát dagasztunk. A tepsit vékonyan kiolajazzuk, és a lisztezett felületen kinyújtott tésztát beletesszük.
A túrós és a pizzás feltét hozzávalóit külön-külön összekeverjük, a tésztára kenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk, meghintjük oregánóval és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.