Sós sütemények
Zöldfűszeres-grillsajtos sós rúd
Összetevők
28 dkg
liszt
1 teáskanál
só
18 dkg
szobahőmársékletű vaj
2
tojássárgája
2 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
2
tojássárgája
15-20 dkg
Mizo zöldfűszeres grillsajt reszelve
kevés
Mizo vaj
kevés
liszt
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk. Lisztezett nyújtófával kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük az enyhén felvert tojássárgájával, meghintjük a reszelt sajttal. Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 8 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és a rudakat egymástól néhány cm távolságra rásorakoztatjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: a grillsajtot érdemes kb. 1/2 órára fagyasztóba tenni, így könnyebb lesz lereszelni.