Mizo Art Coffee

Az elmúlt év a Coffee Selection életében a művészetek jegyében telt. Felelevenítettük a kávé és a művészet összefonódásának évszázados hagyományát és egy modern XXI. századi terméket alkottunk belőle. A Coffee Selection limitált kiadású dobozain válogatott műalkotások jelentek meg, így a vásárlók már nem csak a kávézás, de a művészet élményét is magukkal vihették. A sorozat a közönségsiker mellett a világ egyik legrangosabb nemzetközi design díját a design Oscarjának is nevezett Red Dot awardot is elnyerte.

A siker megmutatta, milyen nagy igény van az ehhez hasonló inspiráló ötletekre és mennyi vásárlót lehet befogadóvá tenni az élelmiszerboltok polcaira elhelyezett festményekkel.

Úgy döntöttünk, hagyományt teremtünk a kávézás és a kultúra szoros összefonódásának e modern formájából. A Szépművészeti Múzeumnak és Magyar Nemzeti Galériának köszönhetően idén két különböző apropót kapott a dobozokon megvalósuló tárlat. A festmények zöme a 19. századi magyar képzőművészet formabontó, úttörő alakjához, Szinyei Merse Pálhoz kapcsolódik, aki a magyar plein air festészet első koloristája. Jól ismert fő művei mint a Majális, a Léghajó , vagy éppen a Pacsirta az elmúlt években és évtizedekben nemzetközi kiállítások sztárdarabjaiként vitték hírét a 19. századi magyar művészetnek.

A Szépművészeti Múzeum jóvoltából pedig az európai rajzművészet és grafika történetét felölelő Grafikai Gyűjtemény remekművei kerülhettek fel a Mizo termékek csomagolásaira.

Az alkotások változnak, de a célunk változatlan: szeretnénk, ha vásárlóink kedvet kapnának ahhoz, hogy további alkotásokat ismerjenek meg. Ahogy a kávé az évszázadok során inspirálta az egyetemes művészet és kultúra fejlődését, úgy szeretnénk ezzel az egyedi sorozattal hozzájárulni a kortalan alkotások élvezetéhez bárhol, bármikor. Az új sorozat dobozain érdekes információk is olvashatók a művekről, melyeket kibővítve a www.mizo.hu/artcoffee oldalon olvashatnak tovább. A gyűjtők a dobozok alján megtalálható számmal azonosíthatják be, hogy a harminc újabb alkotás közül melyik hiányzik még.

Reméljük a kávézás és a kortalan művészet iránti szenvedélyünk ismét találkozik a befogadók ízlésével és újabb felejthetetlen élményekhez juttathatjuk őket – amit bárhová magukkal vihetnek.

 

Legfrisebb híreink

Mizo light tejitalok új ízekben is!

KÉSZÜLŐDJ A HÚSVÉTI ÜNNEPEKRE A MIZOVAL ÉS NYERJ!