Desszertek

Gyors kakaós csiga

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők


25 dkg
Mizo laktózmentes túró
25 dkg
liszt
1/2 dl
Mizo laktózmentes tej
5 evőkanál
olaj
10 dkg
porcukor
1 csipet
1/2 csomag
sütőpor (6 g)

a nyújtáshoz:

szükség szerint
liszt

a töltelékhez:

3 evőkanál olvasztott
Mizo laktózmentes vaj
4 púpozott evőkanál
porcukor
2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor (20–22%-os)

Elkészítés:

 

A túrót áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot, a tejet és az olajat. Kézzel hozzádolgozzuk a sütőporral és sóval elvegyített lisztet, alaposan összegyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen 5 mm vékony téglalappá nyújtjuk, és az olvasztott vajjal megkenjük. A kakaó és porcukor keverékét egyenletesen rászitáljuk, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokon 10–15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne piruljon meg a tésztája, nem baj, ha sápadtabb marad, különben kiszárad.