Sós sütemények

Fetás-spenótos muffin

Készítette:
Török Ildikó

Összetevők

12 db-hoz

20 dkg
bébispenót
5 dkg
Mizo vaj

a tésztához:

30 dkg
liszt
2 db
tojás
20 dkg
Mizo Zorba krémfehérsajt
1 nagy pohár
Mizo natúr joghurt, tejföl vagy kefir (330 g)
1 dl
olaj
2 teáskanál
sütőpor vagy szódabikarbóna
1 teáskanál
őrölt fekete bors
1/2 teáskanál

Elkészítés:

 

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, apróra daraboljuk, majd a vajon pár perc alatt megpároljuk.
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük. A tojást enyhén felverjük, az olajjal és a joghurttal simára dolgozzuk, majd beleforgatjuk a spenótot. A száraz és a nedves összetevőket elvegyítjük, végül belekeverjük az apróra kockázott sajtot is. A masszát a papírkapszlikkal bélelt muffinformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
 
Tipp: ha valaki nem szereti a spenótot, csak a krémfehérsajttal is elkészítheti a muffint.