Desszertek

Fehér csokoládés, epres tiramisu

Készítette:
Pere Gabriella
Budapest

Összetevők


2 dl
Mizo tej (2,8%-os)
2- evőkanál
cukor
25 dkg
Mascarpone
10 dkg
fehér csokoládé (minőségi)
2 dl
Mizo főzőtejszín
20-30 dkg
nagy szemű eper
1 csomag
babapiskóta
1 csomag
zselatinfix

a tálaláshoz:

ízlés szerint
eper

Elkészítés:

 

Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük úgy, hogy bőven túllógjon rajta. 
A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a cukrot. A babapiskótákat egyesével belemártjuk, majd kirakjuk velük a sütőforma alját és oldalát.
Robotgéppel habosra keverjük a tojássárgáját a porcukorral, és a mascarponét beletéve tovább habosítjuk. Egy másik edényben a tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük. A két masszát robotgéppel összedolgozzuk. A csokoládét mikrohullámú sütőben vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal a krémhez keverjük.
A massza felét a babapiskótával kirakott formába töltjük, a megtisztított, egész epreket fejjel lefelé a krémbe nyomkodjuk. A maradék krémmel befedjük, majd egy réteg tejbe mártott babapiskótával zárjuk a sort. A kilógó folpackkal befedjük, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megdermedni. 
Tálalás előtt a fóliát kihajtogatjuk, a formát tálcára helyezzük, és kiborítjuk belőle a tiramisut. A folpackot a tetejéről is leszedjük, és a desszertet felszeleteljük. A tetejét eperszemekkel díszítjük.