Desserts

Mazsolás-túrós kuglóf, aminek az illata a konyhába csábít

Made by:
Mizo

Ingredients


30 dkg
liszt
1 csipet
2 dl
Mizo tej (langyos)
5 dkg
porcukor
1,5 dkg
friss élesztő
1 csipet
vanília
5 dkg
Mizo vaj (puha)

A TÖLTELÉKHEZ

50 dkg
Mizo túró
15 dkg
Mizo tejföl
10 dkg
porcukor
2 db
tojássárgája
2 ek
étkezési keményítő
1 csipet
vanília
1 db
citrom héja
5 dkg
mazsola

Instructions:

 

A kelt tészta varázsa, hogy a konyhából áradó illatoknak senki nem tud ellenállni. Ráadásul micsoda élmény felvágni egy langyos kuglófot, amiből kikandikál a belecsavart csodás túrós töltelék.  

A tejet melegítsük langyosra a cukorral. A lisztet vegyítsük el a sóval, ezután morzsoljuk el benne alaposan az ujjbegyeink segítségével a friss élesztőt. Adjuk hozzá a cukros tejet, a reszelt citromhéjat és a vaníliát. Kezdjük összedagasztani a tésztát, ha már összeállt, több részletben dolgozzuk bele a puha vajat is. Addig dagasszuk, amíg puha, ruganyos tésztát nem kapunk. 

A tésztagombócot tegyük egy lisztezett tálba, fedjük le, és meleg helyen kelesszük 45 percig.  

Amíg kel a tészta, állítsuk össze a tölteléket. Ehhez csak egy villára és egy tálra lesz szükségünk, amiben alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, amit illatkos citromhéjjal és vaníliával teszünk teljessé.  

A megkelt tésztát borítsuk vékonyan lisztezett munkalapra, majd nyújtjuk ki téglalap alakúra. Kenjük meg a túrós töltelékkel, szórjuk meg a mazsolával (ha nem szereted, csak hagyd ki belőle), és szorosan tekerjük fel, a végeit csípjük össze. 

A felcsavart tésztát tegyük egy szilikon vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába, hajtással felfelé. Pihentessük további 20 percig, végül a 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt süssük készre.  

A süteményt a formából kifordítva, porcukorral megszórva, akár langyosan is tálalhatod.