Soup

A család kedvenc meggylevese

Made by:
Vincze Beáta

Ingredients


1,5kg
meggy magozva
20 dkg
cukor
1 csipet
1-2db
fahéjrúd
1 marék
szegfűszeg
1,5 l
Mizo tej (2,8%-os)
3 dl
Mizo tejföl (20%-os)
1/2 db
citrom

Instructions:

 

A meggyet megszórjuk a cukorral, a sóval, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd kisebb lángon 10 percig főzzük, és utána levesszük a tűzről. A meggy felét kivesszük a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, a maradékot turmixoljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, majd a meleg levesből annyit szedünk hozzá, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. A levesbe keverjük, és hozzáadjuk a kivett meggyet. Összeforraljuk, szükség szerint cukorral utánaízesítjük. Belefacsarjuk a citrom levét, és alaposan behűtve tálaljuk.