Appetizers

Kaszinótojás, mindenki titkos kedvence

Made by:
Mizo

Ingredients


10 db
főtt tojás
5 dkg
Mizo vaj (puha)
10 dkg
MIizo trappista sajt
5 dkg
majonéz
1 ek
mustár
5 dkg
Mizo tejföl
nagy csipet

AZ ÖNTETHEZ

33 dkg
Mizo tejföl
5 dkg
majonéz
1 tk
mustár
1 tk
porcukor
nagy csipet

TÁLALÁSHOZ

ízlés szerint
vegyes saláta

Instructions:

 

A töltött tojás önmagában is remek egyszerű étel, de akkor is jusson eszedbe, amikor húsvétkor a nyakadon marad egy tucatnyi főtt tojás, amit már senki nem akar megenni. A legjobb, ha a tojás a sonkával együtt főtt. 

 A főtt tojásokat pucoljuk meg, vágjuk félbe mindet, a sárgájákat tegyük egy tálba. Villával törjük össze, majd alaposan dolgozzuk össze a puha vajjal, a reszelt sajttal, a majonézzel, egy kicsi mustárral és egy nagy csipet sóval. Egy kevés tejföllel hígítsuk. Ha maradt főtt sonkád, aprítsd fel, és add hozzá azt is! 

A krémet kanalazzuk vissza a főtt fehérjékbe. 

Az öntethez keverjük simára a hozzávalókat, nyugodtan megbolondíthatjuk egy kis petrezselyemmel vagy metélőhagymával is.  

Egy jó nagy adag salátát tálaljunk ki, helyezzük el rajta gusztusosan a töltött tojásokat, végül pedig kanalazzuk rá az öntetet.  

Ha nagyon retró hangulatban vagy, saláta helyett főzhetsz francia saláta alapot is, és persze ne hiányozzon a pirosarany pötty sem a tojások tetejéről!