Appetizers
Kaszinótojás, mindenki titkos kedvence
Ingredients
10 db
főtt tojás
5 dkg
Mizo vaj (puha)
10 dkg
MIizo trappista sajt
5 dkg
majonéz
1 ek
mustár
5 dkg
Mizo tejföl
nagy csipet
só
33 dkg
Mizo tejföl
5 dkg
majonéz
1 tk
mustár
1 tk
porcukor
nagy csipet
só
ízlés szerint
vegyes saláta
Instructions:
A töltött tojás önmagában is remek egyszerű étel, de akkor is jusson eszedbe, amikor húsvétkor a nyakadon marad egy tucatnyi főtt tojás, amit már senki nem akar megenni. A legjobb, ha a tojás a sonkával együtt főtt.
A főtt tojásokat pucoljuk meg, vágjuk félbe mindet, a sárgájákat tegyük egy tálba. Villával törjük össze, majd alaposan dolgozzuk össze a puha vajjal, a reszelt sajttal, a majonézzel, egy kicsi mustárral és egy nagy csipet sóval. Egy kevés tejföllel hígítsuk. Ha maradt főtt sonkád, aprítsd fel, és add hozzá azt is!
A krémet kanalazzuk vissza a főtt fehérjékbe.
Az öntethez keverjük simára a hozzávalókat, nyugodtan megbolondíthatjuk egy kis petrezselyemmel vagy metélőhagymával is.
Egy jó nagy adag salátát tálaljunk ki, helyezzük el rajta gusztusosan a töltött tojásokat, végül pedig kanalazzuk rá az öntetet.
Ha nagyon retró hangulatban vagy, saláta helyett főzhetsz francia saláta alapot is, és persze ne hiányozzon a pirosarany pötty sem a tojások tetejéről!